Hongkongissa tarjolla olevat terveydenhuoltopalvelut, niin julkisen kuin yksityisen sektorin lääkäri- ja sairaalapalvelut, ovat maineeltaan korkeatasoisia. Hongkongissa asuvat ekspatriaatit käyttävät melko yleisesti molempien sektoreiden tarjoamia palveluita.

Yksityisen terveydenhuollon tarjoamien palveluiden etuina ovat mm. länsimaalaisen tasoinen hoito sekä englantia puhuvat länsimaissa koulutusta saaneet lääkärit. Palvelut ovat kuitenkin kalliita. Suurin osa lääkäreistä on paikallisia lääkäreitä.

Palveluiden korkeasta tasosta huolimatta julkisen terveydenhuollon ongelmina voivat olla pitkät jonotusajat ja hoitavan lääkärin alituinen vaihtuminen. Myös kommunikointi voi tuottaa vaikeuksia. Valtion subventoimat hoitopalvelut ovat edullisia. Voidaksesi käyttää julkisen sektorin subventoituja terveyspalveluita sinulla on oltava Hongkongin henkilökortti. Ilman ko.henkilökorttia sinut luokitellaan yksityispotilaaksi ja maksat palveluista yksityisen sektorin mukaiset hinnat.

Julkisen sektorin sairaaloita ja lääkäriasemia ylläpitää Hong Kong Hospital Authority, jonka kotisivuilta löydät lisätietoa terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Rekisteröidyistä yksityisistä sairaaloista ja lääkäriasemista löydät tiedot Department of Health -sivuilta.

Hammashoitoa on mahdollista saada sekä julkisen sektorin hammashuollossa että yksityisillä hammaslääkäriasemilla. Hoito on korkeatasoista. Hammaslääkäreistä löydät tietoa The Dental Council of Hong Kong -sivuilta sekä Hong Kong Dental Association -sivuilta.

Lääkkeitä voi ostaa apteekeista, sairaala-apteekeista ja mm. Watson’s ja Mannings -liikkeiden apteekkiosastoilta. Lääkkeet on turvallisinta ostaa laillistetuista apteekkiliikkeistä, joiden luettelon löydät Pharmacy&Poisons Board of Hong Kong -sivuilta. Reseptilääkkeiden ostoon tarvitset Hongkongissa toimivan lääkärin määräämän reseptin. Joitakin itsehoitolääkkeitä voit ostaa myös ruokakaupoista.

Yleinen hätänumero on 999. Jos tilaat ambulanssin, se vie potilaan lähimpään julkiseen sairaalaan. Useimmissa, niin julkisen kuin yksityisen sektorin, sairaaloissa on ympärivuorokautinen päivystys.

Tietoa kaikista Hongkongin terveydenhuoltopalveluista löydät täältä: GovHK. Lisäksi kannattaa kysellä kokemuksia ja suosituksia maassa jo pidempään asuneilta.

Perinteinen kiinalainen lääketiede (TCM, Traditional Chinese Medicine) on tärkeä osa hongkongilaisten arkipäivää. TCM:ää käytetään laajasti lähes kaikkien sairauksien hoitoon. Tyypillisiä hoitomuotoja ovat mm. akupunktio, ravinto ja kuppaus. Rekisteröidyistä TCM-ammatinharjoittajista löydät lisätietoa GovHK -sivuilta.

lokakuu 2019
M T K T P L S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Ei tapahtumia
facebook logo